There was an error in this gadget

Sunday, October 3, 2010

Galas Yang Perlu digalas

Peranan Televisyen
Setiapkali menjelangnya p/raya, sama ada umum atau PRK, memang saya merasa cuak melihat siaran televisyen.

Politikus
Orang politikpun sama, mana-mana politikus yang nawaitunya 'sama' bukan kerana Allah cuma berbeza lambang parti akan cenderung bertindak agresif. Wallahu 'alam. Situasi ini sebenarnya menyebabkan para pengundi seperti saya juga meluat. Hakikatnya, apabila diberi amanah hati kita sepatutnya merasa gementar kerana takut tidak dapat menunaikannya. Sebaliknya, mereka berebut-rebut bahkan tidak merasa bersalah apabila memperlekeh serta mencederakan orang yang mengugat kemahuan mereka.

Calon Galas
Apa yang difikirkan oleh pemimpin PAS tentang Tg. Razaleigh saya tidak tahu. Memang mereka kenal dengan beliau jauh lebih daripada saya tahu tentang Tg. Razaleigh. Saya tahu beliau bekas Menteri, orang yg membawa kes UMNO ke Mahkamah sehingga UMNO diharamkan,bekas pemimpin S46 yang pernah bertekad tidak akan berganjak dari perjuangannya walaupun tinggal beliau seorang dalam parti S46 yang kemudiannya kembali ke pangkuan UMNO.
Janganlah hanya kerana beliau bersetuju dengan tuntutan Kerajaan Negeri Kelantan tentang royalti minyak maka kita sudah serba salah. Bagi saya, sahabat saya Dr. Zulkili Muhammad jauh lebih bagus. Saya kenal beliau semasa di bangku sekolah lagi. Bagi saya, beliau (Dr. Zul) seorang yang baik akhlaknya dan layak diangkat sebagai pemimpin. Wallahu 'alam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...